2019-08-23 2013 浏览
今晚要睇演唱会,所以拿拿临放左工就上楼上食个晚饭,男朋友问做咩近排成日食西餐,咪就系因为肥左啰~仲问,要戒一排淀粉质呀,西餐有得据扒,空中花园果到大部份都系西餐厅,唔系西餐厅嘅亦已经食过,系烦恼之际,突然间睇到依间居酒屋🏮我已经冇问男友意见,直接入去呢个梅酒好清,一啲都唔浊,有少少嘅蜜糖味,味道几特别大呑刺身质素几好,入口即溶,好新鲜,估你唔到虽然我只比三粒星,但其实炸得几好味,好酥脆,好热,要等一阵先食,舞茸冇其他🍄咁浓味,吾讲都吾知食紧菇男朋友大赞呢个吞拿鱼卷都几得意,生吞拿鱼肉加小小辣,佢嘅辣唔系Wasabi嘅辣,总之味道系好配搭唔记得咗左手边系乜嘢串烧,右手边系日本小青椒串,苦苦地,但唔系我飞佛两个月前去完福冈旅行,福冈第一必食食物系牛肠锅,人地用清汤已经好食到不得了,而依个味噌汤偏浓味,有小小抢左牛肠原本味道,男友就话可能牛肠吾系日本牛肠,质素冇咁好,所以用味噌汤遮住牛騒味👈🏻佢估计😆但其实成个㶽都吾差,依然食到牛肠入面D肥肠味,只系唔系原汁原味姐左手边鸡翼串,皮等左阵都小许脆脆地 ,烧到D肉好似离骨咁,够热,好食,右手边唔记得咗系乜嘢 左手边系烧鳗鱼串,我觉得似蒸多D,我都
蜜糖梅酒

呢个梅酒好清,一啲都唔浊,有少少嘅蜜糖味,味道几特别
大吞刺身

大呑刺身质素几好,入口即溶,好新鲜,估你唔到

炸舞茸

香辣吞拿鱼卷
男朋友大赞呢个吞拿鱼卷

味增牛肠煮

左手边系烧鳗鱼串,我觉得似蒸多D,我都系第一次食咁样嘅鳗鱼,鱼嘅又油分好劲,但烧得唔够香 ,争小小咁,右手边系鸡肉大葱串,鸡肉滑,大葱容易咬开,好食

呢个唔知系乜嘢,但我觉得好好食,我将只蛋同豉油捞埋,配上肉一齐食,当食完肉时再撩埋D蛋食
唔执输
豚腩串+牛肋肉串

左手边䐁腩串,如果再烧干小小就好,感觉冇咁肥
自我安慰,右手边牛肋肉串,我记得佢嘅口感好似都系比较实
烧油甘鱼鲛
肉质好滑,正呀喂~但食咗好少就停手,因为已经好饱

总括来讲我觉得几好食,估唔到上边会有间咁样嘅居酒屋🏮下次嚟到,唔再食咁多串烧再试吓其他嘢啦
2019-08-12
蜜糖梅酒