2015-10-22 4291 浏览
上星期晚4个朋友仔不齐食饭,有男有女。。大家食咩都无咩所谓,其实主要志在倾计,所以选择左食buffet😁😁😁大家嘅共同点:钟意食生蚝,长脚蟹!咁呢度平平地就可以食晒2样野真系啱晒我地👍🏻💪🏼呢度嘅主菜系任点,而冷盘,汤,沙律。。等,就系任拎嘅,大家都抱住惊死蚀底嘅心态。。于是,头轮,我地决定先食冷盘:生蚝:无错,我地绝对系冲住生蚝而黎嘅!虽然呢度蚝只系得一款,而且每次每人只限拎两只!但胜在够大只,肉够厚!最重要系出得快。。而且食落都新鲜,咁嘅价钱,任食蚝,其实真系超值!蟹脚:同样地,都系出得好快,待应一见无晒,就会即刻refill ,实在好过好多酒店嘅偏平价buffet了!沙津:挂住食左劲多蚝同蟹,实在无咩点掂其他野。。但沙津款式算多,新鲜。。仲有得任食烟三文鱼!战斗左一轮,已经饱左8成。。好多小食同主菜,其实都好想食。。但个胃已经放唔落了😭😭炸火腿忌廉球外脆内软,里面系白汁加芝士加火腿粒嘅夹心。。趁热一口咬落去。。热呼呼。。会有流心嘅效果,一绝!烤美国西冷扒味道的确系肉味浓厚嘅牛扒。。我地叫嘅7成,面头少少焦香,内里肉汁慢慢喺口中渗出黎。。喺已经咁饱嘅情况之下,依然觉得好好食嘅一块扒

生蚝:

蟹脚:

沙津:

炸火腿忌廉球

烤美国西冷扒
味道的确系肉味浓厚嘅牛扒。。我地叫嘅7成,面头少少焦香,内里肉汁慢慢喺口中渗出黎。。喺已经咁饱嘅情况之下,依然觉得好好食嘅一块扒,证明的确系唔错

香脆猪仔肶配蜜糖芥茉汁
猪仔肶系烤出黎嘅,超香口。。肉质系介乎半肥而偏瘦,食落够林,而且松化嘅感觉!

重要一提,喺拎餐汤旁边有一个毫不起眼嘅白色餐包,呢个小面包真系松软而有𡁻口!好味到我食左3个。。可惜太好食忘记左影相比大家睇
不过亦因为咁,已经饱晒,最后只食到两款主菜。遗憾😭😭😭
不过令人难忘嘅系,餐厅旁边有个露台位,如果天气再凉少少不妨坐露台,黎个露天晚餐,感觉应该会再有情调一点,好正!❤️
(亦好适合会食烟嘅朋友仔,食到咁上下出去呼吸)

呢度,值得我再黎!👍🏻
下次我一定要分散投资,每样都要食"晕"🔥
2015-10-13
  • 生蚝