2014-05-28 3860 浏览
几位女士久唔久的饭局,朋友建议左呢间位于圆方的LGB,听朋友讲呢间系法国相当于香港的半岛酒店级餐厅,不过事先声明左香港属于平民版 ,当晚去到只有一枱2位客人,所以成晚我地4个都坐得好舒服,完全无压力,渡过左一个愉快的晚上 朋友推荐食晚饭套餐,可以试多D食物  原来汤除左侍应所讲的杂菜汤外,系另外可以选择的 ,好彩朋友是常客知道,所以我地要左蘑菇汤 2个人Share点够呀 ,又系朋友引路,要求多一客,其实系可以免费Refill的 沙律份量刚刚好,食到Lam Lam 利 主菜到了 既然茶出名就试下花茶啦,因为已饱饱地,仲要留肚食甜品,一听朋友讲可加水的,我即刻睇下有几多个茶包先。。。。噢,得一个,所以不其然同朋友又玩起 ‘苏丝黄’ 游戏 因为常客朋友on diel中,所以只order左3份套餐,但4个人分3件甜品都好足够了  其中2位朋友系食套餐的意大利饭同散叫一碟焗意粉,挂住倾计,又唔好意思试食佢地个D(唔同老公麻 ),所以都无影相,不过个意大行饭系常客朋友推介的, 女仔份量,一细碗size配蔬菜沙侓, 男仔可能唔够。

朋友推荐食晚饭套餐,可以试多D食物
原来汤除左侍应所讲的杂菜汤外,系另外可以选择的
,好彩朋友是常客知道,所以我地要左蘑菇汤
蘑菇汤
2个人Share点够呀
,又系朋友引路,要求多一客,其实系可以免费Refill的
橄榄面包
沙律份量刚刚好,食到Lam Lam 利
烟熏鹌鹑肶
主菜到了
猪排菠萝
Verbena
Raspberry Cake
Pear Tart
Opera
),所以都无影相,不过个意大行饭系常客朋友推介的,
女仔份量,一细碗size配蔬菜沙侓, 男仔可能唔够。
题外话/补充资料: 甜品真系唔错,听讲平日下午人流亦唔多,可以系一个几好的下午茶地方选择,不过对于侍应点解唔讲解清楚个餐内有D系有多项选择同免费Refill的,就感觉不太好,唔通因为我有常客系到?!
2014-05-19
蘑菇汤