2014-04-10 1247 浏览
咁大个女都未去过马鞍山及坐马铁,但同事极力推介马鞍山大水坑村内有间泰菜质素平靓正, 咁梗系要试下啦 。响大水坑站落车,只要跟马铁指示牌去,过左露天停车场就见到间餐厅,好容易揾,而间店舖本身系一间村屋,所以地方比较细,但见到好多熟客帮衬,所以非常期待,而我地六个大人就点左以下菜式:生虾刺身:虾Size俾正常泰式餐厅大及爽口,味道亦好新鲜,个酸辣汁好正,不过同事话一定要预先订,否则未必有得食,所以大家一定要试咖哩炒蟹:个咖喱汁好香浓,用料十足,捞饭一流泰式无骨凤爪:虽然比较细碟,味道好香,够入味泰式冬阴公汤: 够晒香辣,大虾都有几只,好正泰式明炉鱼:条鱼好大条,好好食 马拉盏炒杂菜:味道ok 咖哩茄子鸡肉:另一捞饭选择 泰式杂锦并盘:味道 ok 泰式炒金边粉:味道够,用料足,够干身好好食泰式生菜包:够晒香辣,好好食当晚我地真系食得好满足,食唔晒仲打包 ,埋单每人唔驶$140,以呢个价钱及质素绝对超值,希望大家有机会一定要试

咖哩炒蟹:个咖喱汁好香浓,用料十足,捞饭一流
泰式无骨凤爪:虽然比较细碟,味道好香,够入味
泰式冬阴公汤: 够晒香辣,大虾都有几只,好正
泰式明炉鱼:条鱼好大条,好好食
马拉盏炒杂菜:味道ok
咖哩茄子鸡肉:另一捞饭选择
泰式杂锦并盘:味道 ok
泰式炒金边粉:味道够,用料足,够干身好好食
泰式生菜包:够晒香辣,好好食
当晚我地真系食得好满足,食唔晒仲打包
2014-04-01
  • 生虾刺身