2025-06-19 93 浏览
有一日行過紅磡蕪湖居肚餓,見到呢間店個名幾得意,叫餃里,搞到我都想餃餃佢。顧名思義,餐廳主打餃子,無論湯餃定煎餃我都好鍾意食,所以就試吓。餐廳店面唔算大,但係麻雀雖小五臟俱全,叫咗一份紫菜餃湯麵,價錢非常公道,仲可以套餐價加菜同埋豆漿,真係相當抵食~餃子最緊要就係個餡,咬開紫菜餃裏面果然對板,滿滿嘅紫菜配襯住啖啖肉,有咬口得來又夠飽肚。個湯都做得唔錯,餃子吸收咗湯嘅精華更加出色,麵條本身都幾彈牙,加埋粟米等等配料,食完一個已經有飽肚感~朋友點咗份泡菜餃子,辣辣地得來又幾開胃,我都夾咗一隻嚟試吓,各有特色,不過個人比較喜歡紫菜餃子多啲。加埋冰凍豆漿同埋菜,營養均衡又夠飽。推介大家自己或者想同朋友食餐便飯又唔想太高消費,不妨考慮一下,價錢相宜地點方便就腳,而且餃子都整得幾好食~