2016-01-21 1502 浏览
刚刚在北角交收完,在冰冷湿湿既天气,我正苦恼著要食啲咩野当我在北角鸠游之际,走入左书局街既一条内街,系内街既尽头,我揾到佢-青藏牛肉面大约30个多坐位,竟然可以坐无虚席,好彩我得一个人所以好快我就坐低左。望望周围既人,大家都似乎嗌紧同一款食物所以我谂都唔谂就嗌左碟 - 师傅蒜香捞面(羊肉)等待期间不断有人等位,就算外面咁冻,啲依家继续系到等,令我更加期待佢既食物一碟捞加上数块羊肉片,配上例汤似乎外观上并唔诱人,但我将捞面放入口,我就知道我系一个以貌取人既肤浅之徒。佢既面硬度度中,偏向弹牙,汤汁方面甜甜咸咸绝对令人开胃而且我嗌左加辣,辣椒粉既味更能人进入幸福既状态,最基本既野佢做得太好,羊肉片显得逊色。佢所配上既汤鲜甜可口,令我后悔唔叫更大既一碗,最贴心既系佢枱面有一樽生蒜,蒜香既味道更加如虎添翼。42蚊既价钱,性价比绝对系高同场亦有唔同既烧烤小食,及饭类
刚刚在北角交收完,在冰冷湿湿既天气,我正苦恼著要食啲咩野
-青藏牛肉面
望望周围既人,大家都似乎嗌紧同一款食物
所以我谂都唔谂就嗌左碟 - 师傅蒜香捞面(羊肉)

42蚊既价钱,性价比绝对系高

同场亦有唔同既烧烤小食,及饭类
师傅蒜香捞面(羊肉)
2016-01-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 师傅蒜香捞面(羊肉)