2020-02-22
今日黎到粉嶺,由於我fd係米線愛好者💕佢就帶我去食呢間米線🍜我地各嗌佐一碗文山酸辣湯米線,但不同配料,冇得揀辣度,但對於我黎講相當於譚仔既十小辣再輕啲啲☺️唔係好辣!碗米線感覺同普通小窩米線差不多,都幾大碗,值得一讚係配料很充足👍有金菇雲耳芽菜豆卜等等。米線有好多食唔嗮,個人覺得個米線同平時個d冇乜分別😂但隔離個米線愛好者就表示,個米線係特別彈牙和爽口,同埋啲米線係自製的,聽聞之前tvb既飲食節目都有採訪過,同埋每日有唔同「顏色」既米線供應,睇menu介紹,啲顏色係用天然色素製成,所以都幾特別💕見到啲人嗌外賣都會問下今日有咩色既米線😉另一方面,我有跟餐嗌一杯珍珠奶茶,個人飲得唔係好慣😂但亦都唔係難飲既。因為佢啲奶茶係港式奶茶,比較香茶味。珍珠冇乜甜味但頗彈牙,同平時既台式珍珠奶茶有啲分別,都值得一試😉