2023-03-21 1096 浏览
🫐🧀汤种蓝莓乳酪贝果 $18呢款bagel都唔可以叫做乜嘢特色花款或配搭喇,蓝莓同乳酪嘅组合早已系芝士蛋糕出现过啦,但系今次呢个bagel都几出色架!一如既往,享乐烘培嘅bagel重来都唔会缺馅,今次呢个都有好多蓝莓系个面团,包住条芝士条。蓝莓酸酸地,应该唔系用蓝莓酱或者果干,而用左新鲜蓝莓。芝士唔会太腻,同个蓝莓嘅酸好balance。口感方面,就好睇点样处理食物喇。我细佬无翻热,就话好难咬,但系我半个bagel用微波炉翻热30秒,出黎嘅效果系好烟韧,另外个一半试下用气炸锅160度翻热4分钟就做到外脆内软。🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🍵🍡汤种特浓抹茶麻糬贝果 $20 享乐嘅茶系bagel可以话系茶控必试。我一向觉得自己唔太钟意食茶味嘅野食,尤其是烘培产品,因为因为除左伯爵茶之外,大部分都系得个色,无咩味道可言。但系呢个bagel扭转做我对绿茶嘅认知!呢个bagel唔止于墨绿嘅外皮,里面嘅抹茶馅更系带抹茶香同埋有回甘。最紧要系佢唔会太甜!一啖啖食嘅时候,真系好似食紧草咁样。另外,嘅麻糬唔系平时捞黄豆粉个只,而系拉丝痴痴地个只,唔会令到成件事太难咬。口感方面balance得好好👍🏻👍🏻🥯
🫐🧀汤种蓝莓乳酪贝果 $18

🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯

🍵🍡汤种特浓抹茶麻糬贝果 $20

但系呢个bagel扭转做我对绿茶嘅认知!

🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯

🍵抹茶司康 $16@1 $28@2
松饼个外型好特别,一定有特别帮佢造型。正方形加中间一边爆开左,几得意。味道方面都系浓浓茶香,唔太甜。

比较出色嘅系个口感。佢保留到啲水分,要落去比较湿润,唔会好似出面饼舖咁一咬就散同碎,亦都唔会口干。overall都出色嘅,但系性价比同埋惊艳程度就同抹茶bagel相形见绌。
汤种蓝莓乳酪贝果
抹茶司康、汤种特浓抹茶麻糬贝果
2023-03-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
其他