2015-10-28
因為朋友生日, 想去食大閘蟹, 諗住試下新野, 見到之前有食評說好好 又貪地方便選在此已經備好餐單, 食7:30, 同我說一元元具沒有, 沒有普通小籠包, 要食蟹粉果隻叫了一碗米線, 又送錯一窩來, 叫我們要左去, 我當然說不可啦, 俾小朋友食咋, 點食?另一邊個蒸鐹整來整去都唔著又唔知, 又沒人跟D野黎晒擺了係度便走, 沒有人跟那PARTTIME話唔知點好, 亂放,一陣把呢D野放落去蒸, 碟底已十分不衛生, D 粥靠蒸氣, 好似用洗碟水來做咁明明有三四個熟手的, 見到另外兩個不停跟另一位客人在傾, 也不理我們只有一個熟手間中會理下我們, 留下一個PART TIME既, 又是新人, 同我們說什麼都不懂大細超到呢.....咁來SERVE我們後來要叫她們, 叫了三四次, 每次一整一下, 睇下便走開, 沒有留意是唔得, 來回5,6次都有真是黑仔, 千坐萬坐, 坐正個咁既爐蒸大閘蟹一上, 工具什麼沒有放好俾客人, 叫她手套, 便左單一隻工人用的藍色洗碗執垃圾手套給我們而且蟹唔熱, 好細隻, 成$138, 人地X星都至少有杯姜茶送, 用東海蟹掛名, 簡直名不如實說真的黎得K11, 都是想揀一間有
見到之前有食評說好好
又貪地方便選在此
另一邊個蒸鐹整來整去都唔著又唔知, 又沒人跟
D野黎晒擺了係度便走, 沒有人跟
那PARTTIME話唔知點好, 亂放,
一陣把呢D野放落去蒸, 碟底已十分不衛生,
D 粥靠蒸氣, 好似用洗碟水來做咁
大細超到呢.....咁來SERVE我們
真是黑仔, 千坐萬坐, 坐正個咁既爐蒸
說真的黎得K11, 都是想揀一間有水準既地方食野, 呢度好似連大排檔都不如
後來又話有番元貝, 好彩都OK SIZE既
海鮮其實一D都唔新鮮, 馬拉糕超甜
其他 半隻雞, 半斤蛤仔, 6小碗南瓜粥及蛋白炒飯全都只是一般
普通一碟什菜收HKD98.00, 如果環境和衛生, 仲有服務是好, 我樂意俾, 但事實相反
D野好食都話, 差成咁
事後D朋友同我說東海在他們心中一早BAD LIST左
我話呢家知了, 唔會再試
埋單我一元貼士也沒付
那有經驗的WAITER 零笑容, 黑面.
我都未黑, 你黑我?
题外话/补充资料:
我感到之前食評似假