2024-02-23 203 浏览
难得Metime 午餐要食好啲,今次去咗牛头角工厂区揾食😆。姜妈系工厦上面,经过楼下都唔显眼,估唔到午餐时间好多人,不过好快就有位。店内装修好有日系感觉,一入门口见到有咖啡柜台,唔洗讲一定要点杯咖啡先!店舖主打一汁三菜定食,配埋日本饭、味噌汤、渍物及饮品。另外都有手作汉堡🍔、意粉🍝选择。见好多人都点一汁三菜定食,我点咗日式海鲜锅🍲,里面有虾、扇贝、蚬、鱼同蔬菜,份量唔少,而且汤底浓郁有鲜味,用来配饭一流。副菜有甜虾柚子大根渍,柚子很清甜,加埋甜虾同大根几特别👍。另外八爪鱼新薯沙律🥗,用日本新薯配弹牙八爪鱼,酸酸甜甜很开胃。2款副菜都好清新,感觉唔错。店员话定期会转换新菜式,下次来都唔怕闷😆饮品加$18升级海盐焦糖咖啡☕️,有焦糖香味,海盐中和甜度,饮落顺口。整体味道同环境都唔错,虽然价钱唔算平,下次都可以再食。

用餐时段