2025-07-20
媽媽成日都話好想食生蠔,見到依間餐廳連個名都有Oyster, 應該品質幾好嘅,就山長水遠去試吓。🦪我哋叫咗個二人set, 有海鮮拼盤同埋前菜、主菜加甜品,不過就無野飲。而個價錢喺依個地區來講都非常進取。🍽️🍽️我地平日6點左右去,一入去時未有其他顧客,店員都即刻介紹返個。頭盤:生蠔海鮮拼盤🦪🦪🦪成餐覺得最好食就係呢個,生蠔有三款,total 6隻,waitress 送過嚟嘅時候有介紹返佢哋嘅濃淡同埋食嘅先後次序,另外都有d 其他海鮮刺生,感覺都好鮮甜美味,有少少意猶未盡😋😋😋前菜:鵝肝多士👍表現正常,展現了食材的質素,搭配的吐司也恰到好處,法包上面有d 醋汁可以解膩。😋😋主菜:牛扒🥩份量相當充足,肉質鮮嫩,能夠充分品嚐到食品的原味,讓人感受到廚師對食材的用心。盤上面有鹽、芥末同洋蔥汁,幾個配搭都好食。😋😋主菜:千島醬煙三文魚pizza🍕口味比較清淡,餅皮略微偏乾,但再放凍左啲就有脆口嘅感覺,但都係mamaday, 比起前面有啲失色。😋甜品:Cheese cake🍰都係正常發揮,好味嘅芝士蛋糕食完都滿足嘅,但冷盤反而係最出色🙈😆
頭盤:生蠔海鮮拼盤🦪🦪🦪
前菜:鵝肝多士👍
主菜:牛扒🥩
主菜:千島醬煙三文魚pizza🍕
甜品:Cheese cake🍰
都係正常發揮,好味嘅芝士蛋糕
食完都滿足嘅,但冷盤反而係最出色🙈😆
海鮮二人餐