2022-10-29
抵食!今日同朋友去咗屯門行吓,行到工業村附近發現有一間台式嘅飯店睇落好似好正咁喎,於是就同朋友入去試吓!首先服務員好Nice啊!見到我哋入去就連忙介紹餐廳有啲咩食有啲咩推介,服務一流見到小店裝修環境唔錯呀,裝修亦都好好,餐廳四周亦都有好多唔同嘅大字海報,就好似我啱啱影咗呢張咁,好吸引有食物食、有裝修睇正呀!我哋兩個人嗌咗一個招牌鹽酥雞拼韓國辛辣麵、明星手撕雞、炸雞皮、黑椒日本蜆、喪喰炒一丁,蒜爆豬腩肉剎包,飲荔枝活乳酸梳打和百香果苿莉花茶我最鍾意係鹽酥雞呀!一盒份量好足,滿滿的,仲有好多蒜蓉同花生水,鹽酥雞好鬆脆我哋加埋啲辛辣麵食,超級正!喪喰炒一丁都唔錯呀炒出前一丁即叫即製,上菜時熱辣辣!調味豐富好味配料都唔少嫁,有雞蛋、青瓜和粟米,非常惹味