2010-05-05 32 浏览
半年未见老友,一个call话出来聚一聚当然即时应允,地点在尖咀﹗咁耐唔揾我都知有o的野,原来今次约我是要通知来年年头同女友拉埋天窗。相识咁多年,听到当然开心,而我就要当然十万个乐意要当个伴郎,睇o黎又系时候来个终极减肥keep番o下先出得镜喇﹗晚饭来了Nara Thai,次次来亲都系Happy Hour,皆因9:00pm前生啤全部买一送一十分抵饮,待应态度亦亲切有礼,一来便会再来﹗今次来吃饭,睇睇餐牌,价钱不便宜,不过既然难得一聚又开心无咩所谓﹗先点番杯Hoegaarden,由于九点几过左Happy Hour关系,连待应姐姐都笑我点解唔早十分钟来,睇黎来得太多已经俾职员们点左相﹗泰式生虾刺身要$88,价钱贵啊﹗虾大约有八只左右,虽不大只,却新鲜弹牙,质感绵而爽口,眼看四周绝大部份既食客都系点呢个生虾,就知有其吸引力,蘸少少辣汁同吃,很惹味﹗虾头生炸了放在刺身中间,面头晒上海盐,味道浓郁,够哂香口,送啤酒是一绝。接著是泰式青木瓜沙律,$45,味道酸中有辣,木瓜丝很脆口,内有虾米仔同埋露荀粒提鲜及增加口感,老友虽然大叫好辣不过都系忍不住继续吃下去﹗最后的饭是榄菜肉碎炒饭,$65,饭份量不少

最后的饭是榄菜肉碎炒饭,$65,饭份量不少,炒得还算干身,味道以肉碎为重,由于都几肚饿关系,我地两个唔洗十分钟已清哂,岩岩好﹗

半年没见一见就当然口水滔滔不绝,这夜相当精采,最后整多杯健力士作结,完美满意。

埋单一人二百有找,食物价钱偏贵不过味道不错,来这儿想吃泰菜的话又多个选择了。
老友青柠梳打
Hoegaarden是倾计之基本需求