2025-05-10
夜晚帶埋2老一行4人,去番我間飯堂食飯,諗住食燒肉,去到先發現佢哋夜晚轉咗新餐牌,有日式火鍋放題,反正我喉嚨唔舒服就即管試下,我地叫咗 「花膠雞美人鍋」同埋 「沖繩黑糖豬手鍋」先講個美人鍋,一上枱時個妹妹就先斟咗四杯雞白湯俾我哋飲,嘩,真係超好飲,佢介紹時有講到只落鮮雞&鹽簡單調味,對於鐘意飲湯但好怕重味精嘅我係心動嘅,點知一飲真係見到真章,真係有濃郁嘅雞味👍🏻 飲完真係無口乾😲似日本食拉麵嗰種雞白湯👍🏻飲完個湯之後,我哋正式開始食佢個鍋,入面嘅雞食得出係鮮雞👍🏻花膠同埋啲菇,撞埋個雞白湯,入哂味味道好夾👍🏻差唔多時間個豬手鍋都上埋了,有黑糖味道但又唔會過甜,豬手都似係炆左好耐,老爺一副假牙都食到哈哈😂 味道好濃係會食上癮老公追加左份豬手,我就麻甩婆上身,追加左份雞子😂唔知呢度有冇女漢子都食雞子呢哈哈至於免費任食嘅野食方面,我覺得係ok嘅,QRcode落單唔使自己走去拎嘢食👍🏻有齊安格斯牛、鮮雞件、一啲丸類、蔬菜、熟食炸物等可以任食,食足2個鐘,連埋任飲total 每位2百零蚊,我覺得就咁食個煲都抵嘅,美中不足係個煲唔夠大令到後期食耐咗,煮太耐會滾瀉,我有同老細反映,佢話會盡快改善🌝
花膠雞美人鍋
大家都可以嚟試吓,我同老細訂枱for慶祝母親節時,佢話母親節有優惠,每枱一位母親可以免費🌝正,我會試埋佢個蠔煲,過幾日再分享