2019-12-14 12 浏览
旺角好多商店同埋食店所以好热闹,而系旺角呢个繁嚣既小区,都竟然有宁静既一角~呢间cafe系旺角鼓油街一个唔起眼既旧楼入面~同朋友主要系想有个地方坐下、玩下broad game,见到呢间cafe好多broad game同个鳗鱼饭好吸引,所以就上左去视探环境啦虽然系位于旧式楼宇,但系环境卫生方面都十分之好,装修得好文青,亦都好有心机布置好有圣诞气氛呀~ 一坐低已经比唔同嘅broad game吸引咗啦,真系有好多款可以简~最低消费系一杯嘢饮,而嗌咗个套餐就可以全日任坐~咁我地当然系叫套餐啦!馒鱼炒饭 $112店里面嘅嘢食系客人落单后由店员即煮,所以系热辣辣架, 粒粒鳗鱼分量都不少架,馒鱼唔会好干,而且鱼肉嫩滑,配上绵绵饭香食落特别鲜味。带子黑松露野菌忌廉烩饭 $138上餐既时间我同朋友都吓一跳,因为原粒嘅带子好大粒,觉得$138呢个价钱真系超值。黑松露既味道又真系要拿捏得好,太重味就会盖过晒其他既味道,呢个饭既黑松露份量用得刚好~加埋野菌嘅香完全带出埋带子既鲜味!热情果红茶(热) 套餐包见到一粒粒热情果籽,仲好香架~饮唔停口呀~水蜜桃绿茶(热) 套餐包好香水蜜桃味,天气冻饮果阵热腾腾好正呀~

馒鱼炒饭 $112

带子黑松露野菌忌廉烩饭 $138

热情果红茶(热) 套餐包
见到一粒粒热情果籽,仲好香架~饮唔停口呀~

水蜜桃绿茶(热) 套餐包
好香水蜜桃味,天气冻饮果阵热腾腾好正呀~

最后我地玩左两个broad game,尽数心中情之后先走,真系一个休憩既好地方。