2017-05-29 162 浏览
想来这间店已经有一段日子,最近终于碰上机会!店的位置其实就在K11旁边,但门口缩了入去,很容易行过龙。喜欢海鲜嘅我见到有煮青口当然会点啦,想惹味d,就拣左辣肉肠忌廉汁𠮶款。青口都几黐壳,可能我同朋友唔识个窍门,搞左好耐至起到肉 XD 食落唔算好甜,但个汁就好rich好好味,可以弥补不足。至于主菜嘅慢煮牛尾饭好有惊喜,牛尾够晒腍,慢煮果然唔同d。d饭混入左蔬菜同牛尾肉同煮,酸味味唔会溜。饮品我地要左Green Tea Latte 同 Sweet Potato Latte,绿茶味好浓,饮落甘甘地,钟意少甜嘅朋友就啱喇。紫薯都好足料,好香甜,颜色仲好靓。作结嘅甜品好特别,啤梨好清甜,仲注入左雪糕,配埋d朱古力饼碎同开心果碎好正呀!

Green Tea Latte
Sweet Potato Latte
Seasonal N.Z. Mussels - Chorizo / Dill / Onion / Cream Sauce
Slow-cooked Oxtail Risotto
Coffee Poached Pear / Chocolate Crumble / Pistachio / Ice-cream
2017-05-26
Green Tea Latte