2017-06-20
從未試過坐低堂食品嚐過,絕對 100% 外賣。香港除神州民外,菲律賓也不少,大埔亦不能幸免。已完全佔領 KFC,就連超級城商場、大埔廣場天橋、寶湖天橋、大明里公園、等等,都同樣淪陷,慘不忍睹!KFC 卡路里好可怕呀﹗食一件雞等於食左一碗即食麵,我食一餐 KFC 等於四碗麵,好驚呀﹗必須搵間人流多的家鄉雞,雖然等得耐,但因為去貨快,件件新鮮熱辣辣炸起,件件皮香肉嫩肉汁激射,唔會暖爐焗到乾爭爭,我依幾隻雞都排左廿分鐘先買到架﹗發現不是因為員工效率低手腳慢,係好多師拉阿叔細路神州民菲律賓查詢優惠,怎樣買最抵?怎樣有拆扣?怎樣慳幾蚊?好耐無嘆家鄉雞喇,回想年青時只有原味一款,現時真的種類繁多,推陳出新。今晚要 all in 曬冷先得,滅雞行動開始﹗原味家鄉雞上髀,依個世代是否不再受歡迎呢?去貨太慢,所以留在焗爐變雞乾嗎?雞皮出晒油而味道陰沉混濁,肉質乾爭爭還鞋烚烚,沒有半點肉汁,一絲絲柴皮而且油淋淋,熱度不足使到味道咸咸的,十分驚嚇啊﹗味道無以前那麼香那麼甜美,變得差了嗎?巴辣香雞翼,乾得恐怖,皮乾肉乾,炸粉味強烈,雞肉雞皮同樣無味,是否跟家鄉雞原味同一命運坐冷板櫈呢?大埔 Baby Q 即
巴辣香雞翼,乾得恐怖,皮乾肉乾,炸粉味強烈,雞肉雞皮同樣無味,是否跟家鄉雞原味同一命運坐冷板櫈呢?大埔 Baby Q 即炸肥美雞中翼好食千倍萬倍!
黑椒雞上髀,新出品當然要品嚐一下,食家要膽大心細,要有冒險精神。味道及質感似足原味家鄉雞,只不過是特咸家鄉雞,不香不辣沒有黑椒味,地獄咸度!由外皮直達骨頭,咸味霸道。不怎受歡迎,而被曬得乾乾的,使到更加濃縮。滯銷所以雞肉 keep 到乾爭爭鞋烚烚,really bad ﹗
香辣脆雞上髀剛剛炸起,好新鮮又熱到不得了﹗銷量高去貨快,雞髀不停新鮮出爐,大大啖連皮帶肉咬落去,肉汁激射!剛剛出爐正到痺,熱到燙手﹗用門牙撕出脆脆雞皮,噴射出白煙!
滾燙肉汁雞油沾到咀仔,超熱呢!肉汁兇湧狂瀉,激射出來的態度﹗白滑嫩肉有著紅紅辣椒粉點綴,滋味無窮。熱騰騰雞肉嫩滑勁多汁,幾十種香料醃得雞肉辛辣入味,最外層雞皮奇脆漸變嚥韌,剛炸起所以沒被暖爐焗到變雞乾,雞味香濃,高質享受,好好好食。損完骨,再損手指,感動啊!
狂野燒雞上髀,味道微辣帶甜,皮香肉嫩,肉汁豐富,熱騰騰,特別好味道 ﹗見到表面乾乾地,心知不妙,明顯放了段時間,希望不會連裡面都乾啦。大大啖一咬一扯,yummy﹗味道微辣,甜味突出。雞髀肥美飽滿,脹卜卜的質地非常舒服,嫩滑可口。雞皮黏黏不油膩,略為乾少少,溫度暖暖的,輕輕肉汁,足夠達標好食。
蜂蜜雞上髀,碰巧有新出品喎﹗外皮香脆,仲有粟米片鋪係上面,味道好甜,好濃郁蜜糖味道,因為外皮炸過,可以更大量地吸收蜜糖,雞肉質地依舊嫩滑又多汁,最緊要新鮮出爐熱辣辣﹗
香辣脆雞
黑椒雞上髀