2019-04-03
農曆年過後都冇陪過兩老去街,㨂左窩打老道富臨皇宮,事關佢哋話門口幾架巴士都返到屋企,真係多得兩蚊嘅搭車優惠👍確實呢間富臨皇宮,燈光火著好醒晨,地方仲好寬躺,今日就見到有歌舞function ,諗住好嘈啦,原來晚飯仲有第二個聽,睇埸服務員又足夠,好似坐貴賓廳咁服侍週到。 金銀菜燉白肺,白菜🥬清甜可口,老媽大讚白肺處理得非常乾淨,我就鍾意啖湯少油少鹽,足料順喉。酒樓晚飯,盡叫枱面推介是常識吧,上湯焗龍蝦🦐,兩隻開邊蒸,大份又大體,味道更加冇甩底,清湯入饌龍蝦🦞汁獻,互相配合,龍蝦仔大小合度,起左肉都唔細隻,而且彈牙新鮮,好得👍 豉汁大鱔加入荷葉同蒸,荷香中和豉汁,陣陣清香,大鱔爽口䜴汁惹味,兩老讚口不絕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️菠蘿生炒排骨幾時都咁受歡迎,富臨呢度駕輕就熟,脆脆排骨掛著甜酸醬料,即刻要加多碗白飯呀。 松茸姬花膠炆豆腐,菇菌香炆煮豆腐清清地,花膠軟冧冧,配搭有營健康。鮮腐竹皇帝苗又係清新之選,食埋即煎菜肉飽,超級大滿足,埋單800鬆啲蚊,難得老人家話唔貴,事關又龍蝦、又花膠、仲有白鱔同豬肺,買餸格價真係唔夠佢哋嚟,佢哋滿意就好🥰