一脚踏入呢间煲仔饭店,阿姐就笑容满面咁递上菜单,环境唔系豪华,但有种老香港嘅家庭味。首先点咗碟咸鱼鸡粒煲仔饭,瞓身上去,阿!𠮶阵爆香真系扑鼻而来,咸香得嚟唔腻口。🤤 鸡粒嫩滑得罪,同咸鱼嘅强劲味道正正好夹,跟上几啖香糯嘅饭焦,真系食到手指都想舔。跟住又点咗个客肠仔牛肉煲仔饭,肠仔乌溜溜又滑溜溜,牛肉嘅香味伴随著每一啖饭嘅喜悦。饮饱食醉之余,佢哋嘅自家茶点都好吸引人,杏仁豆腐同冻奶茶一流,松软细嫩,解腻!讲真,𠮶啲街外快餐店食唔到嘅滋味,我这趟煲仔行大满足!😋 来来,插埋几根筷嘅腐皮卷没啦啦咁给我揽入口,内馅饱满,外皮金黄酥脆,仲有!𠮶啲甜品,简直系点都食唔厌,真系完美收场!🥳 呢间,一定要再黎!