2022-09-08 485 浏览
餐廳位於紅磡大環山泳池1樓,聽聞今個月轉咗手而且環境亦都翻新過~ 佢哋主打多款經典粵式料理,唔使坐室外都可以食到大排檔嘅風味🥺 雖然地點比較隱蔽但價錢親民而且服務態度都好友善,絕對值得過嚟一試呀💖🦑 椒鹽魷魚酥每次去茶樓必點嘅菜式之一☺️ 魷魚酥炸至香脆可口,鑊氣十足,超級大條而且完全唔韌或者乾爭爭~ 整體鹹度適中,食完都唔覺得口乾,性價比甚高,超級無敵推介😍🦪 豉椒花甲一上枱就聞到香噴噴嘅味道,花甲肥美肉厚,鮮甜惹味而且完全無沙😋 簡單又美味嘅小菜配飯一流😝🍲 海鮮雜菜煲叫咗咁多肉當然要食返啲菜等自己良心好過啲啦🤣 雜菜煲嘅配料有蝦仁、帶子、魷魚、雜菇、蟹肉條、粟米條、紅蘿蔔、菜心白菜等等!份量十足,熱辣辣,大件夾抵食😜🍖 蜜糖蒜香一字骨一字骨啖啖肉,燒至微微焦香超級惹味🔥 而且蜜糖同椒鹽粉鋪滿成條骨,鹹鹹甜甜咁好滿足呀😉🦀️ 椒鹽軟殼蟹外皮炸至酥脆,內裏新鮮軟嫩,啖啖肉而且唔油膩😗 放咗一段時間仲熱辣辣添😆 果然係餐廳嘅招牌菜~ 🐟 薑蔥魚雲煲魚雲份量好多,外皮酥脆可口,加上薑蔥調味後令到整體味道十分有層次💗 另外值得一讚嘅係魚骨份量比想像中少😳 食嘅時候都幾方便,不過都要小心啲!

🦑 椒鹽魷魚酥
椒鹽魷魚酥