2022-12-05 874 浏览
2022年11月27日 星期日今日難得星期日,天氣又唔錯,就決定帶埋老婆同BB去到馬鞍山行街,順便影下燈飾,之後就係馬鞍山搵嘢食最後我哋去到屋村商場既呢間餐廳,位置都方便,而且我哋入座既時候尚早,未有太多人,遲少少已經坐滿晒人,枱與枱之間有用隔板隔開,有足夠距離餐廳主打係黑草羊腩煲同養生鮮雞火鍋,但怕BB會整到個爐,所以決定叫其他餸,餐牌上面仲有好多必食推介,價錢都唔算太貴,最後我哋要左兩個餸加一個炒飯,怕叫太多食唔晒一點完餐店員就送上例湯,係青紅蘿蔔粟米湯,係老火湯既味道,飲得出煮左好耐,連青紅蘿蔔都差不多煮融,夠晒料,而且粟米好甜之後食物就陸續送到,有金牌秘製沙拉骨,豬扒上面鋪上左秘製沙拉汁,酸酸甜甜咁幾開胃,用嚟送飯一流,而且豬扒唔算太多骨,脂肪同肉嘅比例好平均,咬落去係鬆化嘅,外皮脆口呢個係古法秘製霸王雞,冇諗過例牌既份量都會咁大隻,上面鋪滿左蔥絲,雞件有鹹香,唔需要點汁都已經好夠味,如果同個沙薑汁一齊食,味道就更加濃郁,雞皮唔算太厚,肉質又夠嫩滑,果然係必食推介最後有金邊肥牛炒飯,飯炒到金黃色一粒粒,加上有好多肥牛同肉鬆,食落去有少少辣,幾惹味,份量足夠三個人食都得,每粒飯都
2022年11月27日 星期日

最後有金邊肥牛炒飯,飯炒到金黃色一粒粒,加上有好多肥牛同肉鬆,食落去有少少辣,幾惹味,份量足夠三個人食都得,每粒飯都炒得好分明

最後埋單大約二百幾蚊,食得好滿足同好飽!!
2022-11-27