2016-08-02 2722 浏览
今次嚟到Kitchen corner揾食!身为荃湾人当然要去荃丰附近一带揾食啦~呢间小店真系性价比高到唔想介绍~(笑)虽然位置偏僻~但佢差不多每晚都要等位的~而我亦分别带过住香港仔、观塘同元朗嘅朋友仔嚟朝圣特浓花生奶昔 ($32)上次试咗绿茶奶昔~今次又想试新嘢~花生奶昔又几吸引㖞~一饮落去非常非常浓嘅花生味涌出~当然闻落去都系浓郁嘅花生香气~完全被花生包围嘅感觉~不过实际上较甜~怕甜的话可能会有点腻。份量亦大杯,抵饮!芝士蘑菇汉堡 ($48)馅料丰富~有汉堡牛扒、蕃茄、芝士、蘑菇、炒洋葱、沙律菜!厚到一啖咬唔哂!个汉堡扒非常juicy~一咬落去肉汁即刻涌出来~绝对比其他汉堡包店好味!而且蕃茄、蘑菇同沙律菜亦系新鲜之选~半溶芝士同炒洋葱香味四溢~刺激食欲!如果打算share或方便啲食~可以叫店员帮忙切开~就唔使食到咁慌乱~不过因为个汉堡扒真系好juicy~其实都会流到成手都系嘅转角特选早餐 ($79)有英式炒蛋、德国芝士及蒜蓉肠、美国烟肉、焗蕃茄、炒蘑菇、烟三文鱼及蒜蓉法包!蒜蓉包只有一小片~不过尚算香及脆~烟三文鱼同烟肉不错~唔会太咸~但烟熏味浓郁~炒蛋应该加了一点牛奶~口感滑溜~蛋
今次嚟到Kitchen corner揾食!
身为荃湾人当然要去荃丰附近一带揾食啦~
呢间小店真系性价比高到唔想介绍~(笑)
虽然位置偏僻~但佢差不多每晚都要等位的~
而我亦分别带过住香港仔、观塘同元朗嘅朋友仔嚟朝圣

特浓花生奶昔 ($32)
上次试咗绿茶奶昔~今次又想试新嘢~
花生奶昔又几吸引㖞~
一饮落去非常非常浓嘅花生味涌出~
当然闻落去都系浓郁嘅花生香气~
完全被花生包围嘅感觉~
不过实际上较甜~怕甜的话可能会有点腻。
份量亦大杯,抵饮!
特浓花生奶昔
芝士蘑菇汉堡 ($48)
个汉堡扒非常juicy~一咬落去肉汁即刻涌出来~
绝对比其他汉堡包店好味!
而且蕃茄、蘑菇同沙律菜亦系新鲜之选~
半溶芝士同炒洋葱香味四溢~刺激食欲!
不过因为个汉堡扒真系好juicy~其实都会流到成手都系嘅
芝士蘑菇汉堡
转角特选早餐 ($79)
蒜蓉包只有一小片~不过尚算香及脆~
烟三文鱼同烟肉不错~唔会太咸~但烟熏味浓郁~
炒蛋应该加了一点牛奶~口感滑溜~蛋味亦香。
两条德国肠煎得皮脆肉嫩~比较喜欢食芝士肠嘅咸香!
蕃茄都不失juicy~只系表面上有点㶶⋯⋯
蘑菇份量颇多~捞埋滑滑炒蛋食真系一流!
转角特选早餐
自从食过呢度嘅burger~就冇食过比佢更好味的!
而且又平又大份!虽然私心地唔想佢太出名太多人排队~
但还是觉得世间美味应得到多啲人知道!
小店加油

2016-01-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
特浓花生奶昔
芝士蘑菇汉堡