2018-05-14 702 浏览
见有谷反推介过,自己又钟意食饺子,今日黎开天水围顺便试下先。一踏入间舖,阿姐即刻问食啲咩,又真系好个个都唔使谂即答㖞,睇黎全场都系熟客。叫完野即刻要比钱,作为一间小店,我都觉得咁系有效率啲嘅。阿姐心算超强,无论你系双并,加面,加菜或外卖,完全无难度,一落单即刻计到个总数系几多,快过用计数机,强落完单等食,因为要左煎饺子,阿姐话要等十五至廿十分钟,无所谓,等就等。枱上有辣酱同饺子醋,本来呢两样酱料配饺子真系好正的,但外于个樽实在太多野飞飞下,完全唔想申手去拎。点了饺子加上海面,汤底梗系要大受欢迎嘅鱼胶淮山翅骨粟米红萝卜猪骨汤啦,汤名好长呀真系好好饮㖞,汤淡但鲜味,饮哂全碗都无口渴,果然系靓汤黎食完碗面啲饺子终于煎好啦,要左韮菜饺六只,煎到金黄色,十分香脆。皮薄但只只胀卜卜,馅料极多,菜肉比例各占一半,已调味,咬落爆汁,味道满分。饺子有好几款,小食都不少,有选择困难症请先在门外谂清楚。价钱平,味道好,本来真系好正㗎,但食一碗面打死左四、五只飞飞下,佢地系咁偷袭我啲饺子,外于衞生问题,不建议坐银色枱櫈位置,店外坐位应该好一点。

真系好好饮㖞,汤淡但鲜味,饮哂全碗都无口渴,果然系靓汤黎

饺子有好几款,小食都不少,有选择困难症请先在门外谂清楚。

2018-05-14
等候时间
10 分钟 (堂食)