因为太耐冇食过CP值咁高既乌冬店,所以要写写。唔知大家平时食开咩价位,但住系新界东既我,现时去附近既小店食个乌冬拉面都要一旧水,基本上个配搭就系一碗面一个小(小)菜加多碗面豉汤,有d仲要斋面就一旧水,唔系话佢唔值,只系我觉得贵同唔舍得,尤其我知道铺租贵系主因。所以昨日第一次食呢间望住个menu真心惊讶,两碗基本款乌冬,再加3个小食,最后每人100,仲要几饱,好担心CP值咁高店家会做唔住🥲食物质素绝对对得住价钱,我叫左鲣鱼冷乌冬,另一半叫左月见热乌冬,乌冬口感真系烟韧,好食,但我地两个都觉得汤底稍为淡左d, 但点都好过咸得济,加上有其他调味料任加(呢点最冲击到我),所以乌冬印象几好小食好食,多人推骨付鸡话够juicy,但我个人觉得天妇罗更胜一筹,就系唔记得问要天妇罗汁,食完先醒起😂😂难怪感觉欠dd,呢吓我要怪另一伴同店员点解唔俾我啦🤭🤭🤭搞到我有遗憾呢个全芫荽既天妇罗,吓窒左我唔食芫荽既另一伴🧑🏻‍⚕️小朋友唔应该㨂饮择食然后今日同事间倾计,佢问我有冇试新出既炸鸡,炸鸡先系最好食🫠果然回忆总是要美好中带丁点遗憾,促使你一定会重游旧地店位置有d窄,正因为咁又觉得几有小店气氛,而且店家有篮提供
因为太耐冇食过CP值咁高既乌冬店,所以要写写。

然后今日同事间倾计,佢问我有冇试新出既炸鸡炸鸡先系最好食🫠果然回忆总是要美好中带丁点遗憾,促使你一定会重游旧地

店位置有d窄,正因为咁又觉得几有小店气氛,而且店家有篮提供俾你摆野,欣赏!!!呢个价位,我认真就唔好谂住坐吓个度闲聊好耐,食完满足去散步就啱架啦!

2024-02-27
  • 炸鸡