2019-11-28 196 浏览
今晚少有去到佐敦食饭,呢间餐厅自己同埋朋友都未食过,完全真系咁啱行开见到,餐厅嘅装修非常之西式,场上同埋餐枱都有意大利同印度嘅特色,适合大部份都系以外国人为主,所以食嘅时候我哋都询问店员介绍一下佢哋餐厅嘅特色菜式Pepperoni Pizza ,芝士非常之多,冇啖食落去味道亦都非常之丰富,每一下都做到拉丝嘅感觉,配合埋意大利嘅熟成香肠非常好味Chicken Tikka Masala ,咖喱味非常之香浓,辣到亦都适中唔会太辣,食嘅时候味道系非常之香,讲唔出呢重㗎你细致嘅味道但系喺香港一定好少机会食到Garlic Naan ,非常之香脆可口,识落唔会好油腻,食得出系用炭火去烘,所以食落嘅味道系会有一种淡淡的炭香味,加上自家制嘅蒜蓉,配合咖喱一齐食非常之好味一间非常之有良心嘅餐厅,有一段小插曲,当我地食完饭嘅时候因为外边闻到有好大浸催泪弹嘅味道,有不少嘅市民走避入到餐厅,餐厅嘅职员亦都非常之好问佢哋需唔需要水,而且绝对唔会向佢哋收钱,叫佢哋慢慢坐