2021-12-10 722 浏览
這是一間做外賣便當的台灣食店, 每次經過都見到好多人。今晚係附近食完飯, 好想飲甜野,於是就去呢間舖頭買一杯飲品。其實呢一間唔係轉做飲品店的,但是因為每一次都見到咁多人排隊買他的便當,就好奇想試一試飲品!叫左杯珍珠奶綠。佢真係好多單,都等咗一陣先至有飲品。個服務員超好禮貌,同我講唔好意思,話要我等咗咁耐,其實我覺得都唔算好耐,佢真係好冇禮貌。跟住又問我使唔使幫我桔支飲筒入杯飲品,佢驚我會倒瀉。跟住桔完之後,佢有一個位好細心,佢用一張紙巾撳住個飲筒口,再把飲筒按入去,呢個位超級好!佢唔會用自己個手套去按嗰支飲管,因為這樣子就會有很多細菌,跟住我讚佢很細心,她很開心。落單個陣, 雖然甜度冇得揀, 但佢同我講話佢哋舖頭嘅飲品係少甜嘅。跟住我飲咗一啖,真係幾好飲,個珍珠好淋,甜度適中,唔太甜。奶綠都幾香,係清甜既味道,好啱我飲。我覺得佢比好多專賣飲品店嘅手搖飲品好味!下次要試吓佢嘅外賣便當先!
這是一間做外賣便當的台灣食店, 每次經過都見到好多人。

2021-12-10
10 分钟 (外卖自取)
$20 (宵夜)