2009-05-26
約咗個friend食晏, 唸唔到食乜,又落緊微微雨,行到街口有個姐姐仔派咗張傳單話巷仔入面新開咗間食米線,話個木瓜清湯底不加味精,我好鍾意食木瓜,而且不加味精,就決定試吓啦!間舖D位唔算迫,仲播住D音樂,同平時d米線鋪好唔同,幾舒服,原來除咗米線,仲有蒸飯$23/25,. 米線底$20, 有D似車仔麵再可配料$4或$6我叫了紅酒牛腩米線$26,唔同平時D牛腩,有D西餐味,夠唸和夠入味,個米線底包括了粟米,木瓜,紅蘿蔔和椰菜,d粟米同木瓜好甜,個湯真係好好飲,好有豬骨味,好味朋友叫了咸菜豬大腸$26,佢話正,不過我唔食既冰鎮芥蘭片$10,原來係冷盤,仲混咗D日本芥末,從未食過,好特別,好清新,愛上了,我同個friend 都買多碟返屋企,瑞士雞翼$4/隻,$10/3隻,ok啦,都幾大隻坐我隔離個女仔叫了個湯$8,好大碗同埋都係有膂粟米,木瓜,紅蘿蔔和椰菜,抵!!都有好多人食蒸飯,我得閒都會多d過泥食或叫外賣
朋友叫了咸菜豬大腸$26,佢話正,不過我唔食既
,瑞士雞翼$4/隻,$10/3隻,ok啦,都幾大隻
都有好多人食蒸飯,我得閒都會多d過泥食或叫外賣