2024-03-27 440 浏览
我哋今次嚟到黄大仙揾嘢食,呢度有一间置身于韩国餐厅🍴里面嘅台式Cafe🇹🇼。而且呢度啲嘢食都好足料👅,以呢个环境、价钱嚟讲几抵食💰。.🥘台式铁锅汤 + 大满足套餐(鸡, 米粉)($128)我哋拣咗浓香蕃茄牛肋条汤🍅,蕃茄味道浓郁又清甜,系自家煲出嚟嘅感觉♨️,唔会有太腻嘅茄膏感。同时间牛肋条嘅肉香味、油脂香味😋,令成碗汤更加鲜味,有种蕃茄牛尾汤嘅感觉🐮。呢个汤底煮鸡肉又香又有浓郁鸡味🐔、煮唔同蔬菜有吸收晒茄汤嘅鲜香、米粉更加挂汤🍜,食落好满足。.🍢台式铁锅汤 + 夜市小吃套餐($128)呢一款我哋就拣咗黑蒜牛骨汤🐄。甜不辣好有口感、唔同蔬菜配埋牛骨汤纯粹嘅肉香味、油脂感😆,有一种清汤腩汤底嘅感觉,够鲜味🤤。另外台湾肠放落火锅里面都好特别🌭,煮完保留住台湾肠甜香嘅味道,同时间更加多汁软腍,好特别🙌🏻。我哋仲加埋泡面(+$8)🍜,食到最后煮可以吸收埋汤底嘅风味,食落超满足💕。.🍰芝士樱桃奶盖千层蛋糕($48)千层蛋糕层层都有芝士香味🧀,又有奶油香,两种香味平衡😝。上面仲有好似士多啤梨新地嘅酱🍓,令到成个蛋糕够晒甜香,配埋乳酸爆爆珠💥,口感好特别。.
🥘台式铁锅汤 + 大满足套餐(鸡, 米粉)($128)
🍢台式铁锅汤 + 夜市小吃套餐($128)
🍰芝士樱桃奶盖千层蛋糕($48)
2024-03-25
用餐时段