2018-12-09 110 浏览
约左细佬食饭,好耐无见过佢啦!今日约系佢学校附近食日本野,我地一早已经去到排队,估唔到6点半已经咁多人!我地先叫左三款刺身,三文鱼同油甘鱼都好厚切,三文鱼好滑,纹理亦好清晰,油甘鱼有d甘香味,一咬时口腔内有甘甘地又苦涩既味,但系鱼油好多,够晒肥!甜虾都好新鲜,甘甜味。我地拣左一个小食:「七味鱼翅」,呢个小食好特别,脆卜卜的,一d都唔硬身,食落个feel仲好似鸡泡鱼干咁,七味相信系加左七味粉,所以又滋味又惹味!之后细佬话想食寿司,我地特别啲,无拣平日啲普通寿司,叫左「海胆寿司」,海胆寿司有好大旧海胆,呢度d海胆甜架!反而无左闻马粪味,唔会觉得苦苦地,甜甜既海胆衬埋啲醋饭感觉好match!最邪恶系咩??平日d人话食鸡唔好食鸡皮呀!我今日就系食鸡皮!日本华美鸡鸡皮~华美鸡出晒名好味,今次我地唔食鸡件,改食鸡皮,闻落去十分香,一咬d油就飞晒出黎,不是炸时的油,系好香既鸡油,鸡皮本来平平无奇,宜家十分爽脆!盐烧特上牛舌:牛舌其实简单整已经好好味,呢串牛舌落左黑椒、盐only,但味道已经好出,牛味都好重。黑松露和牛炒饭,我地只叫了一碗,好彩好细碗,一碗$58,两个人Share刚好。净系和牛炒饭都已
黑松露和牛炒饭,我地只叫了一碗,好彩好细碗,一碗$58,两个人Share刚好。净系和牛炒饭都已经好香,加埋黑机露味道更明显。突然传来阵阵香味,系Sukiyaki味呀!正!我地个牛肉寿喜烧黎啦!好大块牛肉呀,份量足够我过下口瘾,个寿喜烧汤底无平日𠴱啲咁甜,而且就算煮完牛肉,汤面都唔会有太多油,价钱都好相宜,只系$98!
饮品我地叫左特饮,巨峰提子同白桃梳打,我中意我杯白桃多d,白桃味香好多,又无咁甜。今晚餐饭价钱又唔系好贵,又有气氛,系人多d,好生意呀!
  • 七味鱼翅