2022-03-05 564 浏览
新冠肺炎下,许多素食餐厅停业,佢偏偏开业,令一众素食人士有选择。政府实施进入餐厅需要扫针卡,对大家有保障。眼见只有小童冇打针吧?原址从前系走肉朋友,可能我好耐冇去食,我认为食物质素比以前更好。镇江骨我觉得比以前更入味,中午有红菜头及酸辣汤,又有粥,多选择,好似午餐升级版。食客走了以后店员都抹枱,感觉卫生。自助餐风险高唔高?我刚刚睇中医(恒常的),佢话我条痢唔似中的人的体质,医师说寒湿的人的容易中,呢个病专揾寒湿的人,如果唔系一间餐厅大家都系除口罩,点解坐得远的中招,坐得近的冇事。我帮衬前早上收到检查中心的阴性通知,又有中医判咗我系低危人士,先放心去堂食。大家可以留意下自己身体体质是否寒湿,再决定会否堂食,亦可以调理下身体,可能就系最佳的预防(假如寒湿论成立的话)。

镇江骨我觉得比以前更入味,中午有红菜头及酸辣汤,
又有粥,多选择,好似午餐升级版。

食客走了以后店员都抹枱,感觉卫生。

自助餐风险高唔高?