2020-12-18
2066 浏览
返埋今日就放長假,開心🥳 放假就梗係去旅行啦🧳,不過因為🦠無得飛🥲 見尖沙咀呢間餐廳有✈️飛機餐,幾有噱頭,就黎試下。餐廳室內有飛鏢玩,室外就有旺角高空景睇,我地坐室外🥰 🐑 紐西蘭羊鞍扒 $68紐西蘭🇳🇿一直都係我好想去嘅地方,希望遲啲夏天有得去啦🥲 羊鞍扒幾有驚喜,雖然平,但唔敷衍,食落羊味濃郁而唔騷,一啖肥肉、一啖瘦肉好邪惡😈 配菜有薯角🥔、西蘭花🥦、車厘茄🍅。薯角真心好食,層皮好脆,點埋茄汁食好滋味,我食唔停口😂 🐖 泰國碳燒豬頸肉飯 $68朋友話有好多豬頸肉😋 見到係鋪滿曬😂 平日喺泰國餐廳單嗌豬頸肉都唔止呢個價,幾抵👍🏻 前菜麵包🍞配牛油🧈,幾鬆軟,咬落去牛油慢慢滲出嚟🤤 麻醬豆腐 好滑!配埋麻醬係🇯🇵嘅味道😭 幾開胃! 時令水果 有西瓜🍉、哈密瓜🍈、士多啤梨🍓,大大嚿又甜又多汁,消滯解膩👍🏻 🍰 甜品蛋糕 Cheesecake口感綿密,芝士味都幾出,餅底唔會太薄,我鍾意❤️ 🥤 士多啤梨奶昔 又有多半舊🍓係杯邊😋 甜度適中,唔會太凍,就算冬天坐喺室外飲都唔會凍到傻❌🥶 🐓 雞翼Like & share page仲有雞翼送😍 雖然係免費嘅,但質素好好!皮炸得好脆,雞肉嫰滑多汁🤤
🐑 紐西蘭羊鞍扒 $68
🐖 泰國碳燒豬頸肉飯 $68
前菜
麵包🍞配牛油🧈,幾鬆軟,咬落去牛油慢慢滲出嚟🤤
麻醬豆腐
好滑!配埋麻醬係🇯🇵嘅味道😭 幾開胃!
時令水果
🍰 甜品蛋糕
🥤 士多啤梨奶昔
🐓 雞翼
跟餐仲有登機證送,幾得意☺️ 呢度環境靚,座位闊落,staff態度又好。呢個價錢係幾抵嘅,可以慢慢坐同朋友吹水chill下💃🏻 夜晚嚟應該都好有feel☺️
紐西蘭羊鞍扒
泰國碳燒豬頸肉飯