2022-06-07 443 浏览
虽然唔知新安东元祖系咩嚟,但佢嘅奶奶鸡真系出色,韩国嘢方面比较钟意食呢度嘅菜式多个炸鸡,之前都食过真系不错,今日就嚟介绍吓😋😋舖头有两层,地下嘅枱较为少,一楼阔落好多,我哋叫咗几款嘢食,之前都有食开其他嘅水冷面,佢呢度既🍜咸兴水冷面都唔错,整个面最紧要系够冻,汤底够清,面够爽,佢哋都做到👍🏻👍🏻,不过冇左醋同芥辣既配酱就差啲🐟鳗鱼玉子烧:蛋够滑,包得又够实,鳗鱼新鲜弹牙又够厚,烧汁又够多,整体都唔错🐔元组奶奶鸡半只(不辣),必嗌嘅奶奶鸡,两个人食半只就够,佢有得俾你拣辣同唔辣,唔辣方面味道都好够,鸡肉都算多,几嫩,好入味,佢哋秘制嘅酱汁真系唔错,肉汁锁住基本上每一件鸡,除咗鸡之外仲有其他配菜,例如薯粉,薯仔同青瓜等,份量都唔少,半只鸡嚟计两个人食再加一两份小食已经好饱,仲可以额外加薯粉,所以净系嗌呢份都够👍🏻👍🏻👍🏻🦀牛乳松叶蟹薯饼:炸到外脆内软,食嘅时候仲热辣辣,里面除咗有蟹肉之外仲有芝士同薯蓉,唔好睇佢一份有四旧好似咁少咁,因为入边啲芝士同薯蓉既关系,所以特别饱肚,不过食落感觉唔系好多蟹肉,薯蓉就特别多,不过个味道唔错😝😝🦀牛乳松叶蟹薯饼

🦀牛乳松叶蟹薯饼