餐厅: Morokok (家樂坊)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-03-21 388 浏览
近排见到好多网上面同埋IG都有推介呢一间新开喺家乐坊嘅餐厅,所以我同friend就决定去试一试,因为知道平时有好多人排队,所以我哋都一早预约左去食饭。一入去已经见到餐厅装修得好靓同埋有好多打卡位,唔知系咪因为啲顾客系女仔比较多,所以啲店员多数都系男仔。我哋几个人叫咗六样嘢同埋一人一杯饮品,个椰青系成个开俾你嘅我,而且椰青水都好甜好清新。首先我哋叫咗泰式小食拼盘,个小食拼盘好适合大家share黎食,啲鸡翼同埋春卷都整得好好食。然后仲有蒲烧鳗鱼海胆炒饭,个鳗鱼好大件好抵食,而且啲炒饭都味道唔错,不过我就觉得冇乜海胆味,除咗呢样之外都系唔错嘅选择。另外我哋叫咗一碟通菜,虽然菜式普通左少少,但系都炒得几好食蛋包泰式炒金边伴扒大虎虾,呢个应该系最多人推介嘅食物,个金边粉样已经好靓,而且我觉得味道都系唔错嘅,所以如果大家嚟一定要点呢样𩠌!柚子千岛酱薄饼系我唯一一个觉得一般嘅食物,可能因为Pizza上面嘅料唔多,而且佢个系有少少冻左,所以食落去就觉得麻麻地。芒果糯米饭又系另一个必点嘅嘢食,上𠮶阵仲系热热地,芒果好甜而且糯米饭都好好食,好岩打卡。

泰式小食拼盘

蒲烧鳗鱼海胆炒饭

另外我哋叫咗一碟通菜,虽然菜式普通左少少,但系都炒得几好食

蛋包泰式炒金边粉伴扒大虎虾

芒果蝶豆花糯米饭