2019-05-01 70 浏览
去完奥运站的奥海城购物之后,想揾一处地方静静地食个晚餐,就拣咗喺奥海城第三期嘅Cocina 3了。一入到去佢就送上小食开个胃先,脆脆地都唔错㗎。之后打开餐牌见到都有唔同嘅嘢食,有小食有扒有海鲜有意粉等等。就一于叫一味猪仔脾,一味牛扒加埋杂果宾治试吓啦。陈醋烩猪仔脾我相信佢嘅品种系西班牙煮法的猪仔脾,见到佢既火候预得啱啱好,刚刚熟晒,一啲都唔会鞋口,这是一碟成功嘅猪仔脾非常重要的一环。另外也调味得不错,咬落去都好juicy,推介! 澳洲牛肩胛和牛另一样推介之选,估唔到佢配合得十分不错,和牛绝对唔会太过硬或者太过咸,厚切大大件,大约七成熟,有牛味之余又有口感,正!杂果宾治最后送上餐饮一路食一路倾一路饮,悠闲地透过门口望着出面街上匆匆忙忙的游人,相映成趣,成就了愉快的一餐。

餐前小食

2019-04-29