2022-08-25 218 浏览
之前食过慢煮工业嘅午餐,觉得佢个慢煮牛扒平得嚟好高水准,所以今日带朋友嚟试下佢晚餐。见menu有美国菲力牛扒,我哋叫咗嚟试下,菲力牛扒为位于牛腰肉的末端,不是负重的肌肉,比较少筋而肉质较软嫩鲜甜,餐厅用咗香草同蒜头调味,牛扒低配亦都又有一块煎过嘅芝士,带出另类嘅咸香味。朋友叫咗法式猪鞍,每啖都有好重嘅油脂感,外层就有少少焦香,猪鞍用咗椒盐调味,配有甜甜酸酸嘅红酒酿苹果中和油腻嘅感觉。我哋另外叫咗烧露笋,小小烤过,爽口得嚟香口。黑松露巴马臣芝士薯条,闻到好香嘅黑松露同芝士味,芝士条独立今又有另一层口感,薯条炸得好香脆,仲有少少薯皮。芝士流心蛋大啡菇,一下切开温泉蛋,捞埋芝士同啡菇一齐食,弹牙嘅啡菇带住芝士味同蛋香味,净低嘅蛋汁用嚟点薯条仲好食过者蛋黄酱。菠菜芝士焗蚝,好肉地好 juicy,芝士焗到好香脆。
美国菲力牛扒

法式猪鞍

烧露笋

我哋另外叫咗烧露笋,小小烤过,爽口得嚟香口。
黑松露巴马臣芝士薯条

芝士流心蛋大啡菇

菠菜芝士焗蚝

菠菜芝士焗蚝,好肉地好 juicy,芝士焗到好香脆。
2022-08-10
用餐时段