2023-06-24 21 浏览
太子砵兰街一向不乏美食,之前已经听朋友讲过八一蕃巴蜀烤鱼店,烤鱼店呢家喺香港逐渐流行,大概系疫情前港人好中意北上食烤鱼开始。鱼类主要分为草鲩鱼同埋骨少肉嫩之选,骨少肉嫩之选有𫠐鱼、海鲈鱼、多宝鱼,另外可以选择辣度,或者吾辣都得。餐厅有使用共厨家作嘅养生饮品,上网睇番先知共厨家作系一间推广培育计划嘅社会企业,皆在为热爱厨艺嘅社会创业家提供平台加资源加培训,令佢地可以制作精品同特色饮食产品开创个人事业。叫啲串烧食住先,烧牛舌同烧白鳝,烧牛舌好大件够烟韧,烧白鳝超正!冇骨之余沾上烧汁好有日式风味。猪牛鸡可以配烧汁/ 沙爹汁,我拣咗沙爹汁,鸡肉烧得好香,够嫩滑,沾上沙爹汁满满港式风味。烤鱼拣咗香辣味,黎到戈阵已经闻到劲香👃🏼上面布满豆豉同辣椒🌶️鱼肉啖啖新鲜,肉质结实,香辣味甚浓,两个人好快就Ko晒😂生津李干苹果茶好解渴,饮得出系自家制好足料,吾会系死甜,两个人平均每人饮到两杯几划算。
2023-06-19
等候时间
15 分钟 (堂食)