2017-07-16
今日等男朋友收工食夜晩飯忽然發現隱世驚喜。行過白楊街見到麵舖(太子)有新發現,居然係普通既麵店有櫻花蝦雲吞同海參撈麵,呢D咁特別既野食以我識飲識食既性格緊係第一時間要試啦,點知來到之後果然不負所望,個海參撈麺D海參分量一D都唔少,而且又滑又彈牙又唔鯹先係重點(因為本人太怕鯹)D麵爽口得來又唔韌簡直一流以咁既價錢食到咁既野食簡直值回票價,至於櫻花蝦雲吞除左有主角櫻花蝦之外我覺得佢個湯底非常之鮮,究竟點解?一望之下見到煮麵哥哥係度撈緊D湯底有好大舊豬骨,八卦問下原來佢地每日用肉骨淆keep 住淆湯都有十個八個鐘,咁就唔怪得咁鮮啦😋配埋櫻花蝦咁特別簡直完美,加上D雲吞皮爽滑得來又冇梘水味(因為本人食梘水太多會胃痛😜),簡直一個字—正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我BB話下次收工佢一定會自己再過來食,實行男人的浪漫😅😂🤣😅😂🤣
海參撈麵