2024-02-29 104 浏览
呢间又系我经常食嘅餐厅,牛极!牛极系连锁店,喺香港各区都有唔少分店。大家应该唔陌生,系食石烧牛扒嘅!🐂🐄首先讲吓牛🐄🐂, 对自己好啲,我每一次都会拣300g牛肩扒,大大份啖啖肉😳,绝对会满足😋。牛肩扒肉质厚实,但系口感软嫩,而油花细致。 脂肪含量适中,油花分布均匀,牛肉味又够。牛极嘅牛肩扒目测都有一吋厚,口感相当够!😝自助吧就任食嘅,有白饭🍚、沙律同汤。个汤通常都系蕃茄萝卜牛肉汤,有时里面都好足料有唔少牛肉。酱汁方面就日式酱油同埋韩式辣酱,最重要嘅系有蒜蓉!juicy嘅牛肉加埋酱汁同蒜蓉😈,搞到我每次都会食两碗饭!百几蚊热石牛扒绝对系可以食到好开心好满足!美中不足系呢一间舖头冇酒牌,饮埋杯啤酒就超正!🤠

300g 牛肩扒
  • 牛肩排