2017-04-25 192 浏览
同男朋友第一次去大埔周围逛逛,行行下见到呢间几有气氛的bar and restaurant,就入去试试首先十分欣赏餐厅的环境,因为普遍尖沙咀和中环的bar and restaurant都很嘈杂,相反,呢间店枱和枱之间有距离,不会很嘈,加上有烛光,餐厅入面暗暗地,有candle night的感觉! 而侍应安排我地坐沙化位,舒服程度加分!!八点前是happy hour,所以我们急不及待叫我两杯signature cocktail第一杯叫Atlantic Ocean好重的mint liqueor,加上gin, pineapple juice and soda water, 好清新。我将pineapple浸入酒一阵再食,好fresh! 而且酒味很浓,不会像尖沙咀有d bar,为左悭钱而只落小小酒,饮完都吾觉自己饮左酒!第二杯叫DuskCampari, Grenadine 和orange juice好夹,杯边沾了盐,不得不赞睇睇menu,所有野食都好抵!! Main course 100-200hkd左右,而pasta都系100 hkd楼下咋!小食选择有好多,我地拣左好耐男朋友说想试试墨西哥铁板

第一杯叫Atlantic Ocean

Atlantic Ocean
第二杯叫Dusk

Dusk

男朋友说想试试墨西哥铁板烤鸡
墨西哥铁板烤鸡
估吾到bar的食物都甘用心,烤鸡上菜果时好热辣辣! 酱汁香浓,带微辣,连我吾系好食得辣的都冇问题。再加上两大块pita bread (相中的bread系折埋左,打开好大块), 好滋味! 仲有旁边的sauce,如果比多几块pita bread更好!

之后叫了龙虾汁海鲜天使面,出面既龙虾汁多数系橙色的,而呢间系奶白色的,睇落好似忌廉汁,但食落系好突出的龙虾鲜味! 挂汁做得好好,而海鲜吾止有虾,还有青口,鱿鱼,鱼肉等,够足料。
龙虾汁海鲜天使面
2017-04-22
等候时间
10 分钟 (堂食)