2018-10-13 898 浏览
餐厅虽则唔算好大,但系人流多到爆🤭呢度台面放左个保暖壶,装满面豉汤自助任饮,咁样代替茶又几特别,但系就无豆腐等配料系入面,不过钟意面豉汤既我都饮左三碗,但系见隔离台想要茶水问店员都会比😂👁‍🗨 龙王丸(7/10)💲238原只龙虾咁上都几震撼,龙虾肉已经起晒出黎切埋粒,食落肉质弹牙😛左边有卷到花之恋咁既三文鱼,可惜中间部份比较多筋,仲有三文鱼籽🤗侧边有阵阵炙烧香味,黎自鲜甜既帆立贝,同埋鱼油渗出入口即溶既比目鱼,亦即系左口鱼,右边就有旧伴碟用既玉子🤔面头铺满好多蟹籽,而且饭量超级多,大到两个人分一个饭都得,一个人食一个饭真系要叫少饭🍚值得一提既系有个青柠,帮补偏干硬身既丼饭,带黎柠檬外既另一种小清新,当然如果改善到饭粒本身会更好🍃👁‍🗨 生鱼丼(7/10)💲138呢个生鱼丼入面有三文鱼,一条条幼条既樱花鱿鱼,比目鱼,玉子,三文鱼籽同埋油甘鱼🐟樱花鱿鱼既份量非常多,个饭食左一大半都仲未食完啲鱿鱼🤡至于油甘鱼既质素就比起三文鱼好,食落新鲜,肥瘦适中,最重要系冇根位😬比目鱼同样整成炙烧,所以比较香口,不过朋友就认为佢既吾够入口即溶🙈顺带一提,如果叫左小食,最好食哂啲饭先好食小食,如果一边食饭一

👁‍🗨 龙王丸(7/10)💲238

👁‍🗨 生鱼丼(7/10)💲138

呢个生鱼丼入面有三文鱼,一条条幼条既樱花鱿鱼,比目鱼,玉子,三文鱼籽同埋油甘鱼🐟樱花鱿鱼既份量非常多,个饭食左一大半都仲未食完啲鱿鱼🤡至于油甘鱼既质素就比起三文鱼好,食落新鲜,肥瘦适中,最重要系冇根位😬比目鱼同样整成炙烧,所以比较香口,不过朋友就认为佢既吾够入口即溶🙈顺带一提,如果叫左小食,最好食哂啲饭先好食小食,如果一边食饭一边食小食,可能小食比较浓味既关系,再食番个饭既时候,味道会感觉吾太夹,有点怪怪的😳

👁‍🗨 赤城金栗可乐饼(7.5/10)💲38

呢度既小食简直令人眼前一亮,外脆内软既可乐饼,面头有些少沙律酱,入面有满满既紫薯同埋栗子粒,整体甜甜地,所以都唔会有油腻感😍

👁‍🗨 蒜香厚切牛舌(7.5/10)💲38

厚身牛舌爽口但唔会韧,因为有唔少既炸蒜粒铺面,所以食到香浓蒜味,而且有微辣既黑椒调味,附送埋柚子胡椒盐,对比起丼饭自然会系重口味一点😳

👁‍🗨 白葡萄汽水(7/10)💲28

本身系点山梨葡萄汽水,但系店员话呢个味无晒,所以只系得白葡萄汽水,都有葡萄我就照杀啦🤪支装既白葡萄汽水,饮落有颇为香甜既提子味🍇

👁‍🗨 完熟水蜜桃汽水(7/10)💲28

之前都饮过类似水蜜桃汽水,但相比之下,呢枝既水蜜桃味感觉比较淡,甜度适中,饮落又吾会觉得有好多气,整体不过不失

🔛 整体评分(7/10)