餐厅: La Serre
资讯:

2021-11-03 286 浏览
本身book咗打风果几日,临时同餐厅讲转时间都OK, 好帮到手。餐厅嘅员工即刻覆同处理,都好好人呀。其实呢间餐厅之前都去过㗎喇,但系呢就只系饮少少嘢嘅啫,今次系因为挂住呢度嘅气氛好舒服,所以就嚟咗食晚餐啦。我地拣咗坐外面,天气凉咗,呢个位够静又够凉,又可以望下海,好正。我哋头盘就叫咗一个烟三文鱼牛油果沙律啦。一个人份量就刚刚好。然后主菜方面,就叫做蕃茄酱西班牙红虾意大利幼面。虽然应该唔系新鲜货,但系调味汁好味,虾做到算爽算弹牙,令到我地秒清咗碟面。🤣我朋友就叫咗一个烤西班牙黑猪梅头肉配苹果蓉。块排都几厚身,肉汁丰富,而且呢个部位唔肥腻,食完唔怕有罪恶感,而伴菜都摆得几靓。苹果蓉就令甜味更突出。嘢饮方面呢,就叫咗一杯蓝色夏威夷同埋一杯Bailey朱古力奶昔。估唔到蓝色夏威夷超级有惊喜呀,有椰奶,Rum同埋橙。意想唔到咁夹同咁fresh! 今日最推荐系呢杯!💕 Bailey朱古力奶昔就系同想像中一样,你侬我侬,够哂浓味。最后有埋个甜品就刚刚好。呢个芒果cake 个mousse 好creamy 好够味,上面仲有粒粒芒果又靓又增加口感,仲有个饼底好厚,我中意😬。

烟三文鱼牛油果沙律

蕃茄酱西班牙红虾意大利幼面