好多特色嘢,又新鲜,而且价钱亲民,卖相好,满分啊‼️‼️‼️希望唔好喺我出完post之后要排队物食到🙊(OS:我依啲薯仔,应该冇咁大影响力)百年古方鸡煲 半只 💰218 免加一 ❤️‍🔥10/10分惹味,但无咩鸡味,鸡有几嚿韧,其他都算嫩〰️🌟必嗌🌟1️⃣有膏鹅肠/鹅肠,滑捋捋,鹅油好正,甘香(?),唔知点形容,总之就正🤤2️⃣脆鲩腩,超爽脆,有鱼味😉3️⃣墨鱼滑,超弹牙,起哂胶,又有墨鱼味👍🏻4️⃣猪仔肚,滑,香💖5️⃣牛脷,估唔到打边炉都咁正,重牛味又有咬口😚6️⃣鱼肚,滑,有啲似笙竹feel,索哂啲汤😍7️⃣鱼皮鲛同云吞可以一试,自家制,猪肉馅超多,好大粒😝8️⃣只烧芝心丸,纯粹觉得佢有烧烤味,正过普通𠮶啲🤪⬇️新鲜好食但唔系几啱打边炉🤣⬇️1️⃣牛坑腩,有牛味但可能要一开始落,否则好韧🙈2️⃣田鸡,唔夹边炉,索唔到汤汁,嘥哂🫠3️⃣鸡杂,同上😶‍🌫️4️⃣牛柳粒,都系bbq好啲😌5️⃣鱼头,打边炉会碎哂,蒸好啲😆🔅建议book咗位先,虽然佢应该都有位畀你walk in(我星期六530pm喺佢开铺嘅时候打过去都有好多时间畀我拣),不过实际座位唔算好多🫡🔅Openrice search 「红火鸡煲」见到深水埗「红火鲜料火锅专门店」先系,长沙湾应该唔

百年古方鸡煲 半只 💰218 免加一 ❤️‍🔥10/10分
惹味,但无咩鸡味,鸡有几嚿韧,其他都算嫩〰️
🌟必嗌🌟

2️⃣田鸡,唔夹边炉,索唔到汤汁,嘥哂🫠
3️⃣鸡杂,同上😶‍🌫️
4️⃣牛柳粒,都系bbq好啲😌
5️⃣鱼头,打边炉会碎哂,蒸好啲😆

🔅Openrice search 「红火鸡煲」见到深水埗「红火鲜料火锅专门店」先系,长沙湾应该唔系同一间。而就咁search,只会见到旺角𠮶间,应该系bug咗,我都系Google先知深水埗有分店🫣