2018-03-27 843 浏览
有次接女友放工,佢话好攰连食饭嘅能量都冇(我都系刚收工而未食饭,好肚饿呢)途经呢间嘢,记得行过好多次见到个个揸住劲大块pizza,但系每一次自己都系食咗嘢…加上块pizza咁巨型,唔系好肚饿都好难食得晒嘅感觉。喺门口犹疑咗一刻(因为有2边counter,同埋冇idea叫边款好),一眼望落去见到个display有嘅款色唔算好多,只有大半块4 Cheese, 一块Margheritta,一整块Paisano's同大半块Godfather 剩低。鉴于女友系唔食橄榄嘅,所以买咗2块Godfather返屋企,承惠$80。等咗一阵等佢翻热,跟住店员就用一个纸碟装住一块pizza再各自放入自己嘅纸袋里面…因为实在太大块了,所以拎得有啲啲吃力。女友果块好靓仔,但系…自己果块就「西」埋咗一边,所以冇计,只可以对接食。啲料好够又配搭得好,番茄酱只味好浓而pizza底虽然拎到返屋企冇再翻热都仲有少少脆。加上个底系绝对冇pizza hut果啲咁高筋,所以食整块就啱啱好唔好太饱。我终于明白点解咁多女生都可以一人一块喇。

女友果块好靓仔,但系…

自己果块就「西」埋咗一边,所以冇计,只可以对接食。

2018-03-21
外卖自取