2023-12-06 652 浏览
尖沙咀海港城海运大厦2楼有一间冢田农场,环境十分舒适,夜晚喺𠮶度食晚餐,可以望到维多利亚海港嘅夜景,非常之有情调。今晚约咗个朋友,大家都系谂住坐吓倾吓偈,所以就轻食。头盘叫咗个海虾羽衣甘蓝沙律,有两只好大嘅虾好鲜甜,羽衣甘蓝非常之新鲜,沙律有莲藕、茄子、玉米、生菜,配搭特别,莲藕茄子都轻轻用油炸过,加上佢哋酸酸嘅醋和橄榄油配合,感觉非常之有益同埋健康,味道口感亦都好有层次。炭烧黑萨摩走地鸡配稻庭乌冬,乌冬非常之烟靭,走地鸡系异常嘅鲜甜非常有鸡味,而且有浓浓的碳烧嘅味道。哪个汤味道够浓郁,配乌冬恰到好处。海老天妇罗寿司卷,脆卜卜嘅鱼子在外层,香软的寿司饭包住一只鲜甜嘅虾,份量啱啱好。三文鱼牛油果美人卷十分清新,三文鱼加牛油果都系软滑的,加啲新鲜嘅蔬菜,好清纯嘅感觉。