2014-04-02 3878 浏览
去撑枱脚前做足准备, BOOK好位, 睇咗地图, 唔使揾, 唔使等, VERY GOOD!原先以为系要搭架残残旧旧既货LIFT, 点知原来有条楼梯直接行上去. 由地下行上位于一楼既FACTORY 99, 整条楼梯都有布置, 好有FACTORY特色, 而且够晒寛!FACTORY果然系FACTORY, 真系够晒大, 楼底好高, 枱数都唔算少, 但啲枱都好鬼大张既, 枱同枱之间既距离好大, 唔会有种压迫既感觉. 我地被ASSIGN坐咗一张高枱, 虽然OPEN, 但我FEEL到有PRIVATE 既感觉, 有音乐播放, 但唔会影响到倾计, 又唔会听到隔离枱既对话, 唔包括大大声果啲 食品都几多元化, 有SET DINNER, 亦可散叫! 我地叫咗SET A: 蟹肉黑松露意大利饭 $169SET D: 加拿大BB酱烧猪肋骨 $199以上均配有法式焗田螺薯蓉, 黑松露磨菇忌廉汤, 焦糖炖蛋, 饮品自家制香草面包这是二人分量, 如一人分量, 会是一个圆型的小包! 味道不过不失, 不会太干, 软林林的. 法式焗田螺薯蓉卖相麻麻, 有点干, 微温, 螺肉没太大味道, 薯蓉尚算可以黑松露磨菇忌廉汤因为我个

SET A: 蟹肉黑松露意大利饭 $169
SET D: 加拿大BB酱烧猪肋骨 $199
1910 浏览
自家制香草面包

法式焗田螺薯蓉

黑松露磨菇忌廉汤
因为我个人不太接受黑松露的味道, 所以不作评论, 但可以讲, 是非常强烈既味道. 相信喜欢黑松露的人就是喜欢这种味道了!

(主菜)加拿大BB酱烧猪肋骨
卖相好好, 有蜜糖豆加上我最爱的薯条
. 份量都几大, 一个女人仔好难食得晒, 肉质唔算鞋, 不过肉味不够, 酱汁亦唔够多唔够浓, 所以我个人觉得一般!

焦糖炖蛋
其实由上面食到喱一刻, 已经好饱, 仲有甜品加饮品
, 感觉好抵食呢~ 讲番个焦糖炖蛋, 好好食, 唔太甜, 比起我之前食过既所谓焦糖炖蛋, 那一个真是垃圾....而家先真系品尝到正宗的焦糖炖蛋!! 正!

冻柠茶
又系好大杯, 如果一开始黎会好啲, 最后先黎饮就系饮唔得晒呢~~

喱度好适合三五知己, 一家大细来倾下计, 聚一聚, 喱度唔会有人催促, 唔会在你左右坐坐企企, 佢地只会你需要既时候先会过来为你服务, 佢地仲会自动过来加水, 喱个好重要啰! 赞! 喱度有BB櫈, 带埋小朋友来都冇问题!

VERY GOOD!

2014-03-17