跟據過往經驗,買團購前會睇下大家的食評先決定。但呢次團購冇睇,就出事啦...今次同男友用2張coupon,$29+正價加一。黎之前上黎呢度睇左食評,都有少少心理準備。入到去環境ok乾淨,個侍應(估計係老細/經理級)好快就擺低menu介紹左各款拉麵的唔同之處。我一心黎食的胡椒拉麵賣哂,最後男友揀左白骨拉麵,我揀左蟹柳拉麵。個麵黎到,外觀一般,有3條蟹柳半隻蛋。一食落去,下?!唔係應該熱辣辣架咩?冇霧煙,係暖既!最基本野食要夠熱都做唔到!到個麵,咬落去d麵條係完全冇味(冇小麥味),睇落去發脹了,唔似食緊麵,完全唔彈牙仲係稔的!跟住飲左啖湯,只飲到咸味!之後試埋蟹柳同蛋,係正常味道。試左男友個湯一啖比我的更咸,真係頂唔順!食左塊豬肉(豬頸肉?),不過不失。呢店只有餸比較能入口。我地食左幾啖,果個侍應問我地覺得d野食點?男友答了ok! 我心諗好難食喎!但冇出聲。(後來先知男友係輔衍佢)跟住個侍應同男友講:'我諗你會覺得你(白骨麵)會好食過佢果個(我的蟹柳麵)。其實呢,入到餐廳應該問下個侍應邊樣野食係出名囉!' 嘩,侍應言下之意係怨我冇問佢?!定佢都覺得我個麵唔好食係唔應該叫呢?咁你間鋪淨係賣出
今次同男友用2張coupon,$29+正價加一。
嘩,侍應言下之意係怨我冇問佢?!定佢都覺得我個麵唔好食係唔應該叫呢?咁你間鋪淨係賣出名果款就得啦!佢講完男友冇答佢就走開左。
跟住男友話我知佢話ok好食只係想打發佢走,都懶得同侍應討論,我揀左個'唔出名'拉麵同男友揀左個'出名'拉麵,結果都係一樣。男友都覺得難食都係不夠熱同麵稔的問題!之後我地一路食一路飲水因為好口渴,最後我食左一半就走啦!埋完單衝去7仔買左2枝水飲,返到屋企條俐仲係有野漿住咁
,究竟間鋪落左咩落去整個麵架?!肯定唔會有下一次!以團購的價錢都不值得去!