2020-03-04 55 浏览
每次讲到食泰菜好多人都会谂起九龙城 我都唔例外 不过近排疫情未止 只可以去屋企就近嘅地方医下肚 但我又真系好想食泰国菜 咁岩行过见到就入左去试 点知有惊喜 因为呢到除左泰菜仲有马拉嘅叻沙前菜我叫左个拼盘开下胃 入面分别有炸鸡翼、炸虾饼、牛肉串、炸春卷同埋无骨凤爪无骨凤爪酸酸甜甜食落零舍醒神开胃炸鸡翼里面嘅鸡油包裹系酥脆嘅外皮入面炸虾饼馅料扎实食落十分弹牙 春卷唔驶讲 你睇到幅相都知佢足料味道好就不在话下 更重要系食呢个拼盘仲可以做善事之后仲叫左个猪颈肉叻沙食 个叻沙汤浓而不腻 食落唔会好似岀面啲咁有过浓嘅奶味 而且一碗入面仲有粗面同幼面 食落口感相当丰富 再者个猪颈肉烧到岩岩好 外皮干身之余里面嘅肉汁仲可以保留住~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今餐一个人真系食得好多 仲食得好饱 可惜嘅系太夜去龙虾卖哂 不过唔紧要下次再去食佢地嘅原只龙虾叻沙

无骨凤爪酸酸甜甜食落零舍醒神开胃
炸鸡翼里面嘅鸡油包裹系酥脆嘅外皮入面