2015-09-11 395 浏览
一行五人去寻韩风。。好彩一早book定枱,book左6点半,但我6点15分就到达,原以为要齐人先可入坐,但侍应随即安排我地入坐。侍应先放下数碟前菜(泡菜,四季豆,薯仔,莲藕)我较喜欢薯仔<---够入味,其次莲藕都不错。每枱都会有麦茶源源不绝的提供。我们点了牛肉拼盘,海鲜拼盘,鸡肉,黑毛猪五花腩,还有鸡肉杂锦石窝饭。牛肉拼盘,款式齐全有和牛,牛舌,牛肋骨,牛肋骨肉,巧正呀!价钱$398都算合理,份量都ok!海鲜拼盘都系$398(有鱿鱼,生蚝,元贝,蛏子,鲍鱼同埋虾)款款都好新鲜,又鲜又甜。黑毛猪五花腩好香口价钱比普通五花腩贵,我建议食返普通都ok!鸡巧巧味,好软好入味!石窝饭份量太太太少,味道则一般。最欣赏侍应们好有心机帮忙烧,块烧烤盘一变黑即刻帮忙换,大大话话起码换了8次!换到都有啲唔好意思!服务态度很好,韩国侍应生听到我说想要牙签,转头即刻奉上,(仲以为佢听唔明添)。另一个建议系食友们可试试啲韩式酒,因为汽水一罐要$20,太唔值啦!反而酒类的价钱较合理!用餐时间只有1.5小时,好似有啲不够。但我地过左半小时先有人提我地last order都算系咁!整体而言,好好味,服务态度都很好,值得一试。
麦茶
用餐后有香口胶同糖