平时去开长洲、坪洲或者南丫岛等等嘅离岛地方,好少去马湾,所以同另一半决定去一转马湾。𠮶时正值下午茶时间,由于马湾都唔系好大,好快我哋都探索咗岛上面几个景点,于是我哋就决定求其喺附近揾一间嘢食。最后居然俾我哋好求其地揾到一间好有特色嘅土耳其风味菜,我哋都留意到其实全场爆满,我哋身边所有食客几乎都有book位。但咁啱我哋去嘅时候有客甩底,咁就好幸运地可以食到。‣ 土耳其烤鸡饭 $178烤鸡都算几大份,虽然块皮有少少㶶㶶地,但系我觉得佢嘅鸡肉都算嫩滑,唔会太嚡口,而且都好多汁。米饭就正正常,软硬适中,如果想味道再更上一层楼,就一定要搭配佢特制嘅酸辣酱一齐食,食多几件鸡都唔会觉得特别油腻。‣ 土耳其鸳鸯雪条配咖啡 $78如果唔钟意饮斋啡嘅朋友,饮呢杯就啱啱好,我觉得雪条嘅甜味系可以中和到咖啡嘅苦,又唔会令到杯咖啡变得太甜,感觉啱啱好。喺过程入边我都偷偷地拎起个雪条咬咗几啖,我好钟意食个雪条,因为我觉得佢嘅甜味啱啱好。如果下次大家有机会过嚟食嘢,一定要试一试呢一杯特饮。‣ 土耳其咖啡 $45系斋啡嚟,冇糖都冇奶,够晒正宗。味道算系好易入口,唔会好苦,你饮到佢嘅甘香多过佢嘅苦涩味。

‣ 土耳其烤鸡饭 $178

‣ 土耳其鸳鸯雪条配咖啡 $78