餐厅: Uptop Bistro and Bar
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-02-15 2742 浏览
今晚终于都等到个大忙人同我补祝番个生日,唔系佢安排,我都唔知道科学馆对面既珀荟酒店有间顶层靓view餐厅。呢间餐厅地方虽然唔大,只系得几张枱,但系座位舒服唔逼夹,而且环境清幽,仲有个迷人维港景timMenu呢度除左可以单点之外,仲有套餐,而今晚个set dinner就主打意大利菜,包括头盘、餐汤、意粉、主菜、甜品同埋餐饮,价钱就每位$398起,系呢区黎讲都算抵食系未正式开始晚餐之前仲有新鲜热辣既餐包配番茄酱timMini Burrata 打头盘既就系呢个burrata,其实佢系水牛乳制成既乳酪,味觉醇香,丰富而且浓郁,配面包一流Zuppa di Verdura跟住既餐汤就系意大利杂菜汤,足料而且够味,饮完仲开胃timTonnarelli al Nero di Cappa Santa之后就有客迷你既蒜香带子墨汁意粉,带子厚身有嚼口,意粉爽口弹牙,系略嫌份量太少Cacciucco 到主菜系可以3选1,而我就拣左呢个需要加$68既炖海鲜啦,系海鲜上枱之后,店员就会加d龙虾汤落去碟海鲜度,咁样就会更加鲜味。而呢个main系有大虾、青口、带子、蚬肉,再配个蒜蓉包既。首先大虾新鲜,肉质弹牙,至于其

Menu

系未正式开始晚餐之前仲有新鲜热辣既餐包配番茄酱tim

Mini Burrata

Zuppa di Verdura
跟住既餐汤就系意大利杂菜汤,足料而且够味,饮完仲开胃tim

Cacciucco
到主菜系可以3选1,而我就拣左呢个需要加$68既炖海鲜啦,系海鲜上枱之后,店员就会加d龙虾汤落去碟海鲜度,咁样就会更加鲜味。而呢个main系有大虾、青口、带子、蚬肉,再配个蒜蓉包既。首先大虾新鲜,肉质弹牙,至于其他既贝壳类都同样鲜味冇穷,互相辉映

Affogato
最后出场既系意大利传统甜品-Affogato,即系将意式浓缩咖啡加落个Vanilla雪糕上面,浓郁微苦既Espresso加落去绵密香甜既雪糕度,一冷一热,冇谂过可以咁perfect match

2019-02-01
庆祝纪念